И КЕВР потвърди чистотата на водата в София 23.05 | 15:15

Тя е сред най-качествените в България и сред столиците в ЕС, каза Иван Иванов

От iNews.bg

Питейната вода в София е една от най-качествените питейни води не само в България, но и измежду столиците на ЕС. Това каза председателят на Комисията по енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов, предаде БГНЕС. Той коментира публикацията в социалните мрежи на депутата от БСП Таско Ерменков, че водата в столицата е "отровна".

"Поисках от "Софийска вода" да информира комисията за резултатите от измерването на качеството на питейната вода в София. В отговор получих не само категорично изявление, че няма никъде проблем, но нещо повече – изпълнителният директор Арно Валто ми предостави на диск данните от всичките над 50 контролни точки за измерване качеството на водата", посочи председателят на КЕВР.

Той увери софиянци, че не трябва да имат никакви притеснения относно качеството на питейната вода. "Единственото следствие от това изявление на г-н Ерменков беше обстоятелството, че се увеличи консумацията на минерална и на изворна вода, за което собствениците на компании могат да му благодарят. За сметка на това софиянци, близо 24 часа, бяха в напрегнато очакване за това дали публикуването отговаря на реалността. То не отговаря, а този, който е подал тези сведения на Таско Ерменков е един злонамерен лъжец", заяви председателят на КЕВР.

Водещи

Най-четени