Какво да очакваме от 51-вия парламент 29.09 | 11:00

Коментар на Пламена Игнатова, Нигал Алгафари и Слави Василев

От iNews

Кой с кого и как ще управлява след 27 октомври? Ще бъдат ли решаващи седмиците до изборите?Какво ново да очакваме в 51-вия парламент? Темата коментират журналистът Пламена Игнатова, медийният експерт Нидал Алгафари и политическият анализатор Слави Василев в студиото на "Събуди се".

"Аз съм убедена, че голяма част от избирателите на тези партии, които окупираха трибуната на Народното събрание, са се чувствали горди с тяхното поведение. Кампанията, ако се абстрахираме от емоциите и нещата в социалните мрежи, започна още в тази късна вечер. Тя започна на практика и за двете страни", каза Игнатова.

"Предизборна кампания в онзи вариант и смисъл, който го има по света, при нас не се получава. Хората знаят, че каквото и да се случи оттук насетне, то ще бъде в рамките на опит на депутатите за някой глас", смята Алгафари. 

Кой с кого би бил възможна формула след изборите? Това според Василев е ключовият въпрос, който ще предопредели какво ще се случи. "Българският парламентаризъм е до такава степен нефункциониращ, че устойчиви мнозинства, политики, които да спомогнат за повишаването на благосъстоянието на българските граждани, няма да се случат.

Най-четени