Калоян Паргов:Проблемът в столичния градски транспорт не е разрешен 11.07 | 12:30

По думите му заради този аргумент протестиращите тогава са се върнали на работните места

От iNews.bg

Не подкрепихме увеличение на заплатите за работещите в столичния транспорт, защото самите те не искат така да бъде затворен проблемът им. Това каза пред журналисти председателят на групата на БСП в Столичния общински съвет Калоян Паргов, предаде "Фокус".

,,Комисията, която няколко пъти заседава, дадохме обещание и ангажимент, че при първа възможност при актуализация на бюджета ще търсим възможност за увеличение на работните заплати и отпускане на средства за подобряване на материално битовите условия, които бяха основен момент”, поясни Паргов.

Той уточни, че темата за извънредния труд в столичните транспортни дружества все още е на дневен ред.

"Абсолютна спекулация е от страна на г-жа Фандъкова, която очевидно от страх от предизборната кампания се опитва да насочи общественото внимание в тази посока, е че ние не желаем увеличение на заплатите. Ние искаме още сега да бъде разгледана тази възможност, така както върнахме и успокоявахме тези хора зимата", добави той.

"Въздържахме се от подкрепа, защото те самите не приемат това предложение – гласно или негласно.Това, че техните синдикални лидери го приемат, е друга тема. Няма как ние да не се съобразим с волята, желанието и справедливите искания на работещите в градския транспорт, които не приемат по този начин да бъде затворен проблемът, защото някои го е страх от предизборната кампания", поясни той.

"Хората имаха претенции към обещанието, което дадохме от всички политически сили, че не са доволни от това, което им се предлага и във втората част на годината ще търсим възможност за допълнително увеличение", добави Паргов.

По думите му заради този аргумент протестиращите тогава са се върнали на работните места.

Водещи

Най-четени