Калфин: Румъния изпревари много България 18.04 | 10:25

Влязохме заедно преди 12 години, но те и по доходи - пенсии и заплати, и по ръст на икономиката, са в много преди България, заяви той

От iNews

В Перник бившият министър на външните работи Ивайло Калфин, който е в ръководството на партия АБВ, заяви, че проблемите на България в ЕС са изцяло български проблем и когато се говори за двойните стандарти е важно да се знае какво не са направили българските институции или какво могат да направят: 

"В сравнение с другите страни, да вземем за пример Румъния като по-близка - те много по-успешно се възползват от членството си в ЕС. Влязохме заедно преди 12 години, но те и по доходи - пенсии и заплати, и по ръст на икономиката, са в много преди България. Те също имат проблеми и получават забележки от ЕК, но е факт, че виждат много по-добър резултат от този в България. Това е доказателство, че "ключето" стои в националните власти. Така че когато говорим за Европа е много важно какво правят българските институции така че да формулират и защитят българските интереси." 

Останалите две теми, върху които ще акцентира "Коалиция за България" в предстоящата кампания за евровота, са свързани с мира и защитата на българските граждани в България и чужбина. Три от седемте партии в коалицията са били сред учредителите на "Коалиция за България" и регистрацията под това име е по тяхно настояване, каза още Калфин. 

Водещи

Най-четени