Камерън ни хвали заради вдигането на бюджета за армията 03.12 | 19:13

Великобритания иска да остане в реформирания ЕС, каза британският премиер след срещата си с Бойко Борисов

От iNews.bg

Британският премиер Дейвид Камерън похвали България, че е повишила бюджета си за въоръжените сили. Той окачестви страната ни като силен съюзник в НАТО. Камерън отбеляза и че сътрудничеството между България и Великобритания са важни за сигурността и благоденствието и че въоръжените сили на страните ни се обучават заедно. "Взаимоотношенията между двете ни държави имат значение, както за нашата сигурност, така и за нашето благоденствие", заяви Камерън след срещата си с премиера Бойко Борисов, предаде "Фокус".

По време на разговора си двамата са обсъдили въпросите на сигурността, борбата с тероризма, кризата с бежанците и справянето с контрабандата. По отношение на последното британският премиер отбелязва, че е много доволен, че двете страни са засилили сътрудничеството си в тази област. Камерън похвали страната ни за това, че се бори с трафика на хора и поддържа външните граници на ЕС. Според британския премиер борбата с тероризма преминава през по-засилен обмен на информация между държавите, включително и по отношение на трафика на хора и оръжия.

Камерън обясни още, че би искал Великобритания да остане в ЕС, но в реформирания ЕС. "Няма да е лесно, няма да се договорим отведнъж. Не очаквам да постигнем съгласие през декември, но със сигурност няма да отпуснем газта", каза британският премиер по повод предстоящата среща в Брюксел в средата на декември, цитиран от БГНЕС.

Водещи

Най-четени