Кампанията „Не си сам“ на КНСБ подкрепя 8 заразени с COVID-19 свои членове 05.05 | 16:39

По 350 лв. помощ ще получат лекар, 5 сестри, един служител в РЗИ и шофьор на линейка

От iNews.bg

Федерацията на синдикатите в здравеопазването ще подпомогне 8 свои членове, заразени с COVID-19, като част от кампанията "Не си сам". Федерацията ще предостави на всеки от тях материална помощ на стойност 350 лв. Подкрепата е за един лекар, пет медицински сестри, един служител в РЗИ и водач на превозно средство към лечебно заведение.

Седем от заразените са от София, един от Благоевград.

За съжаление, вирусът взе жертва и сред членовете на КНСБ. Конфедерацията изказва искрени съболезнования на семейството на синдикалния ни председател във ВиК-Видин Васко Василев. НБС "Водоснабдител" и "Благотворителен фонд проф. Д-р Желязко Христов” ще подпомогнат с финансова помощ семейството.

Дълбоко се надяваме, че всички наши заразени членове ще се възстановят бързо. За да им съдейства за това, КНСБ, членуващите федерации и "Благотворителен фонд проф. д-р Желязко Христов” стартираха на 1 май националната благотворителна кампания на КНСБ "Не си сам".

Инициативата предвижда материална помощ под формата на продукти, лекарства, медицински пособия и др., които синдикалният член заяви. Размерът й ще е минимум 150 лв., като по преценка на отделните федерации той може да бъде и по-голям.

Кампанията ще се стреми да покрепи максимално повече заразени синдикални членове. За целта бе обявена банкова сметка за набиране на средства на Сдружение с нестопанска цел "Благотворителен фонд проф. д-р Желязко Христов”:

IBAN: BG34UNCR76301010291100; BIC код UNCRBGSF; УниКредит Булбанк

Средствата ще бъдат разходвани при пълна прозрачност, ще бъдат публикувани детайлни отчети за постъпилите средства и направените дарения. "Благотворителен фонд проф. д-р Желязко Христов” е неправителствена организация в обществена полза и се наблюдава от Министерство на правосъдието.

Структурите на КНСБ са в готовност за съдействие и чрез доставяне на помощи, предоставяне на информация, придвижване на документация и други необподими дейности.

Водещи

Най-четени