Каракачанов зове да се забави гласуването на министерските оставки 05.09 | 11:41

Нека видим резултатите от разследването, за да е ясно кой е виновен

От iNews.bg

Преди да излязат резултатите от разследването за катастрофата край Своге и да се види каква е истинската причина не би следвало да се приемат оставките. Това заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов, предаде БГНЕС. Каракачанов коментира възможността подалите оставка трима министри - Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков, заради тежката автобусна катастрофа край Своге, която предизвика смъртта на 17 души, да останат на постовете си.

"Ако се окаже, че катастрофата е изцяло грешка на шофьора, кой е виновен за това? Още повече, че става въпрос за едни министри, които могат да бъдат защитени като погледнем тяхната работа. Ако тези оставки бъдат внесени и това е мнението на нашия коалиционен партньор – ГЕРБ, би следвало те да бъдат подкрепени. Лично аз смятам, че не трябва да се бърза", подчерта Каракачанов. Той припомни, че крайното решение ще бъде обсъдено на Коалиционен съвет, който ще се проведе идния понеделник.

По повод напрежението в коалицията заради този случай, Каракачанов заяви: "Трябва да има нормален диалог. Има ли диалог, има разбирателство. Няма ли диалог, ако всеки реагира когато и както намери за нужно, се получават подобни разнобои".

Водещи

Най-четени