Катастрофа в столицата - маршрутка и трамвай се удариха* 20.10 | 15:30

По първоначална информация 16 души са транспортирани в 3 болници

От Ивелина Георгиева

Тежка катастрофа в столицата спря движението по един от основните булеварди. Движението на трамваи по бул. "Граф Игнатиев" е било спряно около 14.30 ч.

Трамвай и маршрутна кола номер 35 се блъскат на ъгъла на бул. "Граф Игнатиев" и бул. "Васил Левски", като трамвайната мотриса се е движила в посока към бул. "Евлоги и Христо Георгиеви".

Трамваят се е движел по линия на номер 10. Пострадалите при катастрофата са откарани по спешност в "Пирогов" и ВМА, съобщи за iNews главният координатор на Центъра за градска мобилност. В маршрутката са пътували и малки деца.

От Министерството на здравеопазването съобщиха, че седем линейки са пристигнали на станалата тежка катастрофа в центъра на София.

Първата линейка е пристигнала на 4-та минута след постъпване на обаждането. По първоначални данни 16 души са транспортирани в три болници. Сред пострадалите има 3 деца.

В "Пирогов" са постъпили 12 души, от които двама са в шокова зала. Двама души са хоспитализирани във ВМА, от които един е в шокова зала. Други двама пострадали са приети в УМБАЛ "Царица Йоана”.

За щастие, след тежкия инцидент, който блокира движението в центъра на столицата, няма смъртни случаи.

По непотвърдена информация трамваят е минал през кръстовището, ударил е маршрутката и след това е продължил за кратко движението си. Не е ясно дали е минал на червено.

До 18.00 ч. от "Пирогов" са изписани четирима души, пострадали при катастрофата между маршрутка и трамвай в София, съобщиха от лечебното заведение.

До 16.00 ч. в спешните кабинети и в противошоковата зала на "Пирогов" е оказана помощ на 12 души, между които и на три деца. Най-тежко е състоянието на две жени.

Пешеходката Н.Д., на 34 г., е с тежка травма на крака и със счупване на таза. Оперирана е веднага, по спешност. Пътничката от маршрутката С.Т., на 23 г., е със счупване на черепа и е оперирана от неврохирурзи.

*Информацията е актуализирана към 18.30 часа.

Водещи

Най-четени