Кметът на Видин има идея кой е поръчал покушението срещу него 06.04 | 13:05

Опитът за атентат е заради засегнати бизнес интереси, смята той

От Теодора Кокаланова

Ден след опита за атентат срещу кмета на Видин, той обяви, че има идея кой е поръчал покушението срещу него. Герго Гергов заяви, че многократно е получавал заплахи. Смята, че атентатът срещу него е заради засегнати бизнес интереси. 
По думите на кмета това се дължи на общата позиция на ръководстовото на общината спрямо фирми, ощетили Видин. Съмненията му се засилили и заради разбития дни преди това дом на председателя на Общинския съвет. "Много хора ми се обаждаха месеци наред да ме предупредят да бъда внимателен", сподели той. Въпреки многократните заплахи, засега Гергов не смята да наема охрана за себе си и семейството си.

"Аз категорично посочих пред органите на МВР какво е моето виждане по въпроса и кои са хората в "центъра". Надявам се да се направи едно по-обширно проучване и да се направи една пълна разработка. Около тези хора има още много други, включително такива на интересни позиции", смята Гергов. 

Припомняме, че под кола, паркирана пред дома му, беше подхвърлен буркан със запалителна течност. Само случайността попречи на възпламеняването му. Автомобилът бил паркиран пред дома на видинския кмет - точно до прозореца, зад който спят децата му. В началото не приел случилото се за заплаха.
"Щях да помисля, че някой нещо е подхвърлил в двора ми, но буквално преди да изляза ми се обадиха по телефона за запален още един автомобил - хвърлена запалителна течност в двора на друг човек", разказа Гергов.
Полицията продължава да разследва версии за покушението. Самоделното устройство е иззето, взети са отпечатъци, информира bTV. 

Водещи

Най-четени