Кмет се връща на подсъдимата скамейка 15.03 | 17:30

Обвиненият в опит за убийство отрича вината си

От Теодора Кокаланова

Състав на Разградския окръжен съд, възобнови процеса срещу кмета на Исперих, обвинен в опит за убийство. Първоначално съдът обяви, че ще се произнесе с присъда, но след заседание магистратите заявиха, че делото не е изяснено напълно от фактическа страна и се налага извършване на нови следствени действия.

Съдът постави допълнителна задача на вещото лице, извършило съдебно-техническата експертиза за проверка на разпечатки от телефонните разговори на подсъдимия. Експертът трябва да представи необходимите заключения за проведените разговори непосредствено след инцидента. Той трябва да изготви и карта на района, в който се е намирал Бейсим Басри при провеждане на разговорите.

Кметът на Исперих за пореден път каза, че не се признава за виновен. "Не съм присъствал на това събитие, за което съм обвинен и не съм стрелял по никого", обясни Басри. Прокурорът по делото поиска ефективна присъда лишаване от свобода за кмета на Исперих. Според него събраните доказателства и експертизи показват вината на подсъдимия и по двете обвинения.

Срещу Бейсим Басри са повдигнати обвинения за това, че е направил опит умишлено да умъртви длъжностното лице Пеню Астраджиев. Второто обвинение е за заплаха срещу органи на властта, чрез произвеждане на четири изстрела с ловна карабина срещу трима горски надзиратели, с цел да осуети изпълнението на техните задължения, предаде БТА.

Водещи

Най-четени