Кола на НСО блъсна момче, лекарите се борят за живота му 13.12 | 12:16

Инцидентът е станал снощи в района на КАТ-София, детето е в „Св. Анна“

От iNews.bg

Безсънна нощ за лекарите от столичното лечебно заведение, които са се борили и продължават да се борят за живота на 14-годишно момче. Детето е блъснато от автомобил на НСО, с черепно-мозъчна лицева травма е и счупена лява ръка. Освен това има гръдно-коремна травма с контузия на бял дроб и състоянието му е тежко, предаде БГНЕС. Детето е и със счупени зъби и нос.

Към този час детето е извън опасност за живота, но ще бъдат наблюдавани гръдната и коремна травми, които могат да доведат до усложнения. Детето ще бъде консултирано от най-добрите специалисти в областта на детската трамватология. Това съобщи д-р Славчо Близнаков, изпълнителен директор на УМБАЛ "Св. Анна” на извънреден брифинг пред болницата.

БГНЕС припомня, че 14-годишното дете пострада, блъснато от автомобил на НСО на столичния бул. "Драган Цанков”. От НСО потвърдиха за инцидента, уточнявайки, че той е станал около 20:00 ч. снощи в района на КАТ-София. В колата е нямало пътник.

От НСО обявиха, че мястото на инцидента на столичния бул. "Драган Цанков” незабавно е било обезопасено. Информирани са компетентните органи в лицето на МВР и Военната прокуратура. В ход е досъдебно производство, което ще изясни причините за инцидента. От НСО увериха, че, ако бъде доказана вина на техния служител, той ще си понесе всички последици.

Вчера междувременно се появиха информации, че автомобилът, който е предизвикал инцидента, е на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, но от ГЕРБ отхвърлиха тази информация.

Знае се, че в автомобила не е имало пътници. Една от разследваните причини за инцидента е неправилно пресичане, но това е непотвърдена информация и разследването ще покаже дали е така.

Водещи

Най-четени