Комисията по транспорт ще гледа спирането на концесията на летище „София“ 11.07 | 09:53

Предложението дойде от БСП, които ще обжалват процедурата и пред ВАС

От iNews.bg

Парламентарната Комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения ще разгледа днес Проект на решение за прекратяване на действията по предоставяне на концесия за летище "София", предаде БГНЕС. В края на юни БСП поиска спиране на концесията на столичния аеропорт. Според депутатите от левицата концесията "е нагласена и има предварително избран победител”.

Заедно с искането парламентът да прекрати процедурата, от БСП обявиха, че предприемат още една мярка – обжалване във Върховния административен съд отказа на правителството да предостави информация за условията на концесионирането. От левицата казаха, че подготвят и законодателни промени, които забранят обектите от национално значение да бъдат отдавани на концесия.

От своя страна министърът на транспорта Ивайло Московски коментира искането на опозицията да се запознае с всички документи по процедурата за отдаването на концесия на Летище "София" с думите, че е стриктно и абсолютно коректно спазен Закона за концесиите. От официалното обявление за процедурата на Министерството на транспорта стана ясно, че прогнозираната cтoйнocт нa ĸoнцecиятa нa лeтищe "Coфия" e 3,898 млрд. eвpo бeз ДДC, или нaд 7,6 милиapдa лeвa. Кoнцecиятa щe бъдe зa cpoĸ oт 420 мeceцa, тоест за 35 гoдини.

Водещи

Най-четени