Кошмарни тапи на магистралите и КПП-тата в края на трите почивни дни 08.09 | 18:03

Пътната полиция засилва контрола над водачите и предприема мерки за облекчаване на трафика към София и големите градове

От iNews.bg

Кошмарни тапи изнервят хиляди в последния от трите почивни дни, когато всички се завръщат към големите градове от Гърция, Турция или родните си места. На магистрала ”Хемус” в посока София се е образувало километрично задръстване заради ремонтите на виадуктите.

Временно движението при км 23 на АМ "Хемус" в посока Варна се осъществява в изпреварваща лента поради катастрофа. Движението в района се регулира от "Пътна полиция". Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, призовават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Има голямо задръстване и на главния път Е-79. БНР пък съобщава за километрична колона от автомобили в района на Симитли в платното в посока София.

Движението от прохода Предел до пътния възел "Симитли" е затруднено, а причината е, че там се събира целият трафик на идващите от Гърция и Банско, пояснява радиото.

Към момента на границата с Гърция ситуацията е спокойна. Движението е натоварено, но няма огромни опашки от чакащи автомобили, макар че на някои от КПП-тата се чака известно време - най-вече на Маказа.

Полицейското присъствие в област Благоевград е засилено. Натоварено е и движението по автомагистрала "Струма" и главния път Е-79. На много места се образуват колони от автомобили.

Заради катастрофа движението по магистрала "Тракия" при километър 154 в посока Бургас временно се осъществява в активната и аварийната лента, съобщава АПИ. От МВР обявиха, че лек автомобил се е ударил в разделителната мантинела, а жена е изхвърчала от колата.Блокирани са и трите ленти на магистралата. До приключването на огледа автомобилният поток ще преминава през трасето на близката бензиностанция. Патрули на Пътна полиция регулират движението, което в следобедните часове бе адско, но надвечер се нормализира.

В края на трите почивни дни се очаква движението по автомагистралите и основните пътища да е натоварено до късно. Пътната полиция засилва контрола над водачите и предприема мерки за облекчаване на трафика към София и големите градове.

От 14 до 20 часа се забранява движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища в страната.

На границата със Сърбия на ГКПП Калотина трафикът е интензивен на вход и на изход за леки автомобили.

На границата със Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

На границата с Гърция на ГКПП Кулата трафикът е интензивен на вход и на изход за леки и товарни автомобили. На ГКПП Маказа трафикът е интензивен на вход и на изход за леки автомобили.

На границата с Турция на ГКПП Капитан Андреево, на ГКПП Лесово и на ГКПП Малко Търново трафикът е интензивен на вход за леки автомобили и на изход за товарни автомобили.

На границата с Румъния на ГКПП Дунав мост - Русе, ГКПП Дуранкулак и на ГКПП Кардам трафикът е интензивен на вход и на изход за леки и товарни автомобили, съобщават от МВР.

Водещи

Най-четени