Красимир Първанов: Никой не ми е искал оставката 27.03 | 09:32

Това е акт на моето съзнание, обяви бивщият зам.-министър на ергетиката

От iNews

Никой не ми е искал оставката, това е акт на моето съзнание. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия бившият зам.-министър на енергетиката Красимир Първанов, който подаде оставка заради закупен на занижени цени апартамент в столичния квартал "Изток".

Вчера, ставайки, първата работа, която свърших, е да отида в Министерски съвет и да си подам оставката. В последните дни много се говореше за морала на политиците. Аз считам, че моралът не е дума, а действие. Считам, че съм направил едно морално действие, заяви Първанов.

Той обясни, че е постигнал намаление на цената на апартамента чрез преговори със строителната фирма. Доста спорихме - как е ситуирано жилището, къде е е ситуирано, има новострояща се сграда в близост, юг почти не се вижда, човек не може да си отвори прозореца там, шумът от "Цариградско шосе" е денонощен, заявил Първанов. Той изтъкнал и факта, че купва второ жилище от същата компания, като попитал не е ли редно да получи отстъпка. По думите му от фирмата приели аргументите му за намаляване на цената. 

Красимир Първанов е категоричен, че не е обвързан със строителната фирма. Моят ресор беше природни ресурси и енергийна сигурност. Как мога да помогна на фирмата? Никак, посочи бившият зам.-министър на енергетиката.

Не съм направил никакво нарушение, чист съм пред съвестта си, подчерта той.

По думите му целта на скандала "Апартаментгейт" е да се дестабилзиират предстоящите европейски избори.

За мен този скандал е битов. В професионален аспект считам, че съм се справил много добре в Министерството на енергетиката, заяви Красимир Първанов, като уточни, че ще продължи да се занимава с енергетика.

По думите на Първанов основните му доходи са от дивидент от участието му сферата в частния бизнес.

Водещи

Най-четени