Кръстница на щерката на Цветанов – в листата на ГЕРБ 17.04 | 15:13

Ева Паунова е сред кандидатите на партията за евровота през май

От iNews.bg

Кръстницата на едно от децата на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов е сред мераклиите да става евродепутат, научи iNews. Ева Паунова, която е и координатор на делегацията на ЕНП-ГЕРБ в Европарламента, е пета в листата на партията на Бойко Борисов. Освен това бившата манекенка е и близка приятелка, както и кръстницата на щерката на Цветан Цветанов.

Сред другите кандидат-евродепутати в листата на ГЕРБ за евровота са студенти, инженери, адвокати, учители. Тя беше представена именно от Цветан Цветанов.

Водач е Томислав Дончев, който е бивш министър на еврофондовете в предишното правителство, оглавено от Бойко Борисов. Втори е д-р Андрей Ковачев, трета - Мария Габриел, а четвърти - Владимир Уручев.

След кръстницата на щерката на Цветанов се нарежда депутатът Емил Радев, седми - Андрей Новаков, осми - Асим Адемов, бивш директор на училището в Гърмен. Стефан Шилев пък е следващият в листата, следван от Ангел Филипов, ревизор, и Августина Цветкова, бивш заместник-министър на отбраната в кабинета "Борисов”.

Според Цветанов ГЕРБ цели да има двама депутати повече от БСП в Европарламента. Според зам.-председателя на ГЕРБ листата на партията е обединяваща многообразието у нас, защото в нея са включени кандидати от смесени региони, български мюсюлмани, българомохамедани. Листата ще бъде регистрирана още днес в ЦИК.

Водачът на листата на ГЕРБ Томислав Дончев обяви, че отборът им е чудесен, съчетание между дързост и мъдрост, мъжко упорство и женска интуиция. Само ако имаме отбор, може да постигнем максимално влияние при работата на евродепутатите, убеден е той.

По думите му на ГЕРБ е необходима убедителна победа, а не с фотофиниш, за да е ясно, че обществото има посока. Влизаме като фаворити в битката, важно е да спечелим доверието както на българските избиратели, така и на Брюксел, описа Дончев стратегията на еврокандидатите на ГЕРБ в предстоящата кампания.

Водещи

Най-четени