Купуваме си трофей от "Природа, Лов, Риболов 2013" 20.03 | 17:21

Над 60 фирми предлагат всякакъв асортимент от ловни и риболовни пособия

От Елена Кирилова

Над 60 фирми от страната участват в изложбата "Природа, Лов, Риболов" в Международен панаир Пловдив. Изложението бе открито от главния директор на панаира Иван Соколов в присъствието на Красимир Каменов, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите.

Изложбата "Природа, лов, риболов" 2013 събира фирми, институции и сдружения, свързани с горското стопанство, рибарството, ловния и риболовния туризъм и съхраняването на българската природа.

Тази година има възможност експонатите да се купуват, след като отпаднаха законовите ограничения за търговия с ловно и спортно оръжие и муниции по време на изложения.

Изложителите предлагат най-модерното ловно-рибарско и спортно оборудване (оръжия, принадлежности, облекло, аксесоари, оптически уреди, GPS за лов, туризъм и спорт), дивечови, рибни и горски храни и продукти, ловни трофеи и други.

Една от най-атрактивните прояви в рамките на изложбата е Националната трофейна изложба, посветена на 115-годишнината от основаването на Националното ловно-рибарско сдружение - Съюз на ловците и риболовците в България".

Тя включва над 650 експоната, сред които дива свиня, благороден елен, сърна, дива котка, вълк, муфлон и други. За първи път на изложбата се демонстрират действащи оръжия от времето преди 1900 г.

В прабългарска юрта е разположена експозиция от старинни облекла и въоръжение. Представители на школата "Бага-Тур" демонстрират как се борави с тях и обучават желаещите в изкуството на древните бойни техники.

Посетителите имат възможност да изпробват своите умения в стрелба с лък и въздушна пушка.

"Природа, Лов, Риболов" е част от серия изложения, посветени на семейството, хобито, свободното време, туризма и модата, които се проведат в дните от 20 до 24 март в панаира. Това са Изложба на общините и Специализираната изложба за цветя, декоративна растителност и градинско оборудване и аксесоари "Цветна пролет".

29 фирми от България и Чехия предоставят възможност за избор сред богат асортимент от традиционни и екзотични цветя, храсти и дървесни видове, овошки, градински инструменти и оборудване, препарати за растителна защита и торове, саксии и керамични изделия, сувенири, биопродукти, украса за дома, специализирани издания.

Водещи

Най-четени