Кънев нарече Реформаторския блок „килера на ГЕРБ“ 29.01 | 12:15

Лидерът на ДСБ негласно отхвъри поканата да се върне при РБ

От iNews.bg

Лидерът на ДСБ Радан Кънев се изказа не особено ласкаво по отношение на бившите си партньори от Реформаторския блок. Освен това той отхвърли и поканата, която му бе отправена по време на проведения вчера конгрес на Блока да се върне отново в него. "Не коментирам килера на ГЕРБ, нито министрите на Станишев и Борисов, които тръпнат да си върнат загубените министерски кресла", каза Кънев в Бургас, където заедно с Мартин Димитров от Гражданския блок представиха новата си надпартийната платформа Нова Република. Двамата бяха гости на проведените общинско и областно събрания на ДСБ.

Надпартийната платформа Нова Република е за нова българска република, основана на силни институции и образована нация, нова икономика, която ще стъпи на ниски данъци и свобода за бизнеса от партиен рекет и обръчи, както и нова надежда, която ще бъде възродена с политика в интерес на българските семейства и силна връзка между българите в родината и българите зад граница, отбеляза Кънев. Той заяви и че Нова Република за единствена алтернатива на ГЕРБ в дясното политическо пространство и гаранция срещу "коалиция на голямата лъжа" между ГЕРБ и БСП. "Ние сме и единствените, които със сигурност няма да допуснат БСП и ДПС във властта. Ние сме и тези, които предпочетоха принципите пред постовете", каза лидерът на ДСБ.

Мартин Димитров обяви, че Нова Република ще работи за икономически растеж от 6-7% годишно през следващия мандат, което ще доведе до нарастване на доходите с над 50 на сто. "За десет години членство в ЕС само България не забогатя. ГЕРБ и БСП ограбиха напредъка. Кажете ми ляво управление, което е вдигнало доходите. Няма по-дясна политика от доходите. Хората трябва да избират между Кунева и Лукарски, които са в килера на ГЕРБ, и нас – аз, Трайчо, Радан и всички разумни хора", допълни Димитров.

Водещи

Най-четени