Кънев vs Кунева: ДСБ бесни на другите лидери в блока, гонили собствени амбиции 08.10 | 12:16

Тъмносините няма да участват на срещата на партийните шефове на Реформаторския блок

От iNews.bg

Реформаторите в лицето на Меглена Кунева заявиха готовност да правят правителство, но в същото време собствените им редици взеха да се разпадат. 

Малко след като лидерът на "България на гражданите" обяви, че поради липсата на друга оферта нямало кой друг да бъде премиер освен Бойко Борисов, шефът на ДСБ Радан Кънев изригна във Facebook. 

Десният лидер обясни, че партията му днес няма да вземе участие на срещата с останалите лидери на Реформаторския блок. Кънев мотивира решението си с това, че вместо обща позиция за бъдещото управление на страната, лидерите им лансирали собственото си мнение и амбиции. 

"Причината не е, че не търся съгласие помежду ни. Напротив – от вчера националното ръководство на ДСБ има конструктивно и разумно решение, което ще представя на колегите от другите партии и Гражданския съвет", написа той.

Въпреки това председателят на тъмносините оставал оптимист, че партиите в блока ще излязат с обща позиция, която "да смири интереса на лидерите и да отговаря на обещанията ни към и избирателите".

"Доверието към нас е на краткосрочен кредит с голяма наказателна лихва. Лидерските импровизации са недопустими. Извинявам се, ако съм допуснал излишно напрежение, и призовавам да не занимаваме обществото с лични мнения и интереси. Дължим сериозност, твърдост и отговорност", завърши той посланието си в социалната мрежа.

Извинението му обаче не срещна нужното разбиране сред аудиторията. 

"Винаги съм имал съмнения, че ще излезе нещо нормално и читаво от вас, но сега вече се питам – т.нар. ви блок от кибритени клечки ли е правен? Само от едно намигване на Борисов и почнахте да се накланяте .Какво ли ще стане, ако удари по масата", пише в един от коментарите под поста на Кънев. 

"Другарю Костов, Раданчо, половин час по-късно при вас продължава да е весело! Страхотно забавлявате публиката!", похвали го друг. 

Водещи

Най-четени