Летен порой и градушка като орех връхлетяха Пловдив 15.07 | 17:27

Водната стихия заля улици, наводни подлези и приземия, потроши дървета и коли

От iNews.bg

Страшен дъжд и градушка с големината на орех се изсипаха над част от Пловдив. Улиците на града се превърнаха в реки. На телефон 112 буквално през минута се получават сигнали за наводнения. Пораженията са предимно в широкия център на града, предаде БГНЕС.

Под вода са подлезите на аптека "Марица", до Централна поща и до хотел "Тримонциум". Наводнено е приземието на клиника от първа база на Университетска болница "Св. Георги", домът за деца без родители "Мария Луиза".

Има прекършени дървета и счупени клони. Ледените късове, които падаха от небето, бяха по-големи от орех, разказват очевидци. Повредени са автомобили, върху които са паднали дървета.

Обрулените от дъжда листа пък запушиха шахтите, което причини наводнения на много улици. Спешно са мобилизирани всички 440 работнички от общинското предприятие "Чистота", за да ги изчистят.

 

Силната гръмотевична буря доведе и до спирането на тока в три района - около ул. "Булаир", на Гребната база, където в момента се провежда европейско първенство и в Северната индустриална зона. Няма скъсани кабели, защитата е изключила аварийно, съобщават от ЕВН.  

Водещи

Най-четени