Лечков осъди държавата, вижте защо 25.02 | 14:12

Бившият градоначалник ще получи близо 60 000 обезщетение

От iNews.bg

Бившият градоначалник на Сливен Йордан Лечков успя да осъди държавата. Заради преживени от него болки и душевни страдания по повод повдигнатото му от прокуратурата обвинение през 2011 г., някогашният топ футболист ще бъде компенсиран с близо 60 000 лева. Точната сума е 57 317 лева, произнесе се Старозагорският окръжен съд, но решението подлежи на обжалване. 

Припомняме, че Лечков първоначално настояваше за 450 000 лева. Преди шест години той беше обвинен, че в качеството си на кмет на Сливен е сключил неизгодна сделка през 2007 г. Две години след това пък бил направил опит да принуди данъчен служител да извърши престъпление, твърдеше обвинението.

Резултатът от делото срещу някогашния национал беше присъда. Тя беше отменена от Апелативния съд и от ВКС и Лечков беше обявен за невинен. Всичко това обаче попречи на спортиста да стане кмет за трети пореден мандат, категоричен е той. А като допълнение, съдебните разправии замразили за неопределено време членството му в една от комисиите на УЕФА.

Водещи

Най-четени