Ломски ченгета разбиха наркооранжерия 31.07 | 16:25

По случая са арестувани двама мъже и жена

От iNews.bg

Полицаи от Лом разкриха оранжерия за канабис в село Васильовци. Криминалистите работили по сигнал за изградена оранжерия в частен имот в село Василовци, в която се отглежда канабис, подаден в полицията на 28 юли. След кратко разследване и планирана операция, служители на РУ-Лом предприели претърсване на имота, в който били установени двама мъже на възраст 27 години и жена – на 33 години.

В двора полицаите установили  изградена оранжерия за отглеждане на домати, между които били засадени 12 растения от вида на конопа, достигнали височина до 2,70 метра. Помещението било оборудвано със система за видеонаблюдение, била изградена и система за капково напояване.

В хода на процесуално-следствените действия в една от стаите били открити 900 г канабис - в процес на сушене, както и 3 буркана с общо 100 г от същата дрога.  Общото тегло на иззетото наркотично вещество е 15 кг.  Жената и двамата мъже са задържани с полицейска мярка за 24 часа, а работата по документирането на случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

Водещи

Най-четени