Лясковец изпрати жертвите на автобусната катастрофа край Микре 24.12 | 16:35

Хората погребаха загиналите, черно знаме бе спуснато от сградата на общината

От iNews.bg

Стотици жители на Лясковец изпратиха двете жертви, които градът даде при тежката катастрофа преди два дена край ловешкото село Микре. В Лясковец днес е ден на траур в памет на загиналите. Над Общината е спуснат черен флаг, а градът се сбогува с двамата загинали. Стотици приятели и близки дойдоха по обяд, за да си вземат последно сбогом с управителят на транспортната фирма Стефан Бъчваров, шофирал автобуса с общинарите, пътували към Вършец, и с Атанас Захариев, служител в общинската озеленителна фирма.

Тежко остава състоянието на 40-годишната Румяна Гинова, която е в реанимацията на Университетската болница в Плевен, предаде БНР. Направена й е няколкочасова животоспасяваща операция, в която се включиха неврохирурзи, ортопеди и съдови хирурзи. Пациентката е пристигнала с откъсната дясна ръка и с черепно-мозъчна травма.

"Тя е стабилизирана, но остава в общо тежко състояние. Не можем да правим прогнози”, заяви Момчил Цветков, говорител на Университетската болница в Плевен. Състоянието на 11-те ранени общинари, настанени за лечение в Ловешката болница е стабилно, посочи кметът на Лясковец д-р Ивелина Гецова.

Водещи

Най-четени