МВР: Няма бедстващи хора в страната заради обилния сняг 06.02 | 09:27

По някои пътища има проблеми, повече по проходите, от които има и затворени

От iNews.bg

Няма бедстващи хора в страната въпреки обилният снеговалеж и усложнената зимна обстановка. В същото време обаче по някои пътища и особено по проходите има затруднения за движение, като някои от тях са затворени, съобщиха от МВР.

Водачите да шофират с повишено внимание по пътищата в страната, апелират от Пътна полиция.

Затворени са проходите на Републиката, Шипка, като трафикът се отклонява още при подходите към проходите от патрули на пътна полиция. Временно е затворен и проходът Петрохан заради завъртял се на платното товарен камион, както и проходът Беклемето. Въведена е временна забрана за движение на товарни автомобили над 12 тона в различни области – Ловеч, Монтана, Враца, Разград, Благоевград – до магистрала "Струма". Заради снегонавяванията, най–сериозна е обстановката в областите Разград и Русе.

Оперативната обстановка на територията на страната към 8:00 часа остава динамична заради усложнените зимни условия, снеговалеж и снегонавявания. НИМХ обяви за днес  "жълт код" в 13 области от източната част на страната за валежи от сняг и образуване на снежна покривка между 10 и 15 см.

Водачите, на които предстои да шофиратднес, да поемат на път подготвени за управление в зимни условия и да се движат с повишено внимание, апелират от "Пътна полиция". Призивът е за отговорно поведение на пътя, а изискването към шофьорите е да разполагат с вериги, които да използват в случай на нужда. При въвеждане на временна организация в определени участъци от пътя, всички трябва да спазват стриктно указанията на органите на реда. Органите на реда призовават още да избирате маршрута си само пътища, за които имате информация, че се почистват с приоритет. Пътуванията да се предприемат само в краен случай, с пълен резервоар и автомобил пригоден за пътуване при зимни условия. Да се носят храна, топли дрехи и заредени мобилни телефони. При рязко влошаване на обстановката – преустановете пътуването.

Водещи

Най-четени