МВР неутрализира изнудвачи, съпричастни към поръчкови убийства 13.08 | 15:16

Престъпната група е действала предимно на територията на Враца

От Теодора Кокаланова

Престъпна група за изнудване, съпричастна към извършването на поръчкови убийства, е неутрализирана при операция на МВР, съобщиха от пресцентъра на министерството. Според разследващите групата е действала на територията на Враца и страната, а нейн лидер е бил 35-годишният А. П., известен с прякора Главестия.

Той е криминално проявен, регистриран многократно за изнудване, телесни повреди и закани за убийство.  Според МВР заедно с подбрани от седем него криминално проявени, сред които една жена, А. П. се е занимавал с незаконна лихварска дейност и събирал дължимите суми чрез принуда и насилие.

Взелите заем получавали закани за убийство, имотите на част от тях бивали опожарени, често на длъжниците бил нанасян жесток побой. Криминалистите стигнали и до информацията, че групата разполага с незаконно автоматично оръжие и е съпричастна към извършването на поръчкови убийства на територията на страната.

Разследващите са претърсили няколко адреса в Козлодуй, Оряхово, Мизия, с. Гложене и с. Галиче. Оттам са иззети документи, записни заповеди, договори, чужди дебитни и лични карти, свидетелства за правоуправление на МПС, мобилни телефони и СИМ карти, черни маски, оръжие, златни накити с неустановен произход, бухалки, белезници и пари.

След 24-часовия полицейски арест на лидера и членовете на групата са повдигнати обвинения и прокуратурата им е наложила мярка за задържане за срок от 72 часа. Ще бъде внесено искане за налагане на мярката "задържане под стража" за всеки от тях.

 

 

Водещи

Най-четени