МЕЧ "иска МВР", за да влезе в мнозинство. Радостин Василев ще "поеме отговорността" да е вътрешен министър 28.10 | 13:30

Визия за управление

От iNews.bg

След успешното влизане в 51-вото Народно събрание, лидерът на партия МЕЧ - Радостин Василев, направи първото си изявление след изборния ден, в което обяви готовността си да поеме поста вътрешен министър.

Категорични резултати за МЕЧ

Според данните на Централната избирателна комисия, при обработени 99.71 процента от протоколите, политическа партия МЕЧ получава 4.59 процента от избирателната подкрепа, което се равнява на 111 615 гласа. Този резултат гарантира на формацията присъствие в следващия парламент.

Визия за управление

 

"Благодаря на всички, които гласуваха. Имаме уникална възможност да покажем различно лице. Ние ще бъдем нещо различно, което да отговаря за представянето на ценностите морал, единство и чест", заяви Василев.

Планове за коалиция

Лидерът на МЕЧ очерта визия за създаване на управленско мнозинство със 140-150 народни представители, което да се противопостави на ГЕРБ и ДПС. Той подчерта, че формацията му предлага обединяване на силовите структури под шапката на министерство на справедливостта.

"Последователността ни в политиката ще продължи. Ще предложим антиГЕРБ и ДПС мнозинство. Отговорност на ПП-ДБ е да поканят всички, за да се сформира коалиция срещу Борисов и Пеевски. Това мнозинство ще се окомплектова с антикорупционни закони", допълни той.

Водещи

Най-четени