Майка удари учителка, образователният министър взима нещата в свои ръце 30.09 | 14:01

Този случай ще бъде абсолютно санкциониран, закани се Танев

От iNews.bg

27-годишна жена е ударила учителка в Сливен. Във вторник около 13:00 часа жената е нахлула в класна стая в 6-то Основно училище "Братя Миладинови" в града. Там тя пред ученици и родители ударила с юмрук 58-годишна учителка.

 

Нападателката е задържана от полицията. Срещу жената е образувано досъдебно производство.

Случаят силно възмути министърът на образованието Тодор Танев.

"Болшинството не трябва да страда заради отделни, бих го казал директно и без никакъв срам, идиоти. Защото, който удря учител, е идиот.", беше коментара по случая на Танев.

"Този случай ще бъде абсолютно санкциониран", закани се министърът. 

Той обясни, че е трудно подобен удар да бъде доказан в съда, но обясни, че в ситуацията трябва да има наказание "за памет на други, които имат такива помисли".

Образователният министър обясни, че за да се случи това, очаква помощ от политици и юристи, "които мислят конструктивно".

Танев коментира и темата за бежанците, които са в България и образованието на техните деца. Според него е притеснително, че само 8 бежански деца са започнали да учат в училища у нас. Той обаче обясни, че не може да отиде "при никое дете на бежанец, да го хвана за ревера и да го тръшна на чина, заедно с българче".

"Според мен, когато дойдат най-после квотите и когато имаме установени в България, ще бъдат принудени като граждани на света, дошли тук, да използват правото на децата им да учат. Или ще бъдат санкционирани за това, че не го правят. Чакам този момент да настъпи, защото само България едностранно не може да бъде виновна", обясни Танев.

Той каза, че на българите им трябва време да свикнат с новата ситуация, защото "то отдавна не е имало такова чудо".

Танев каза още, че е рано да се говори дали на децата ще бъде забранено да учат със забрадки в час. По думите му сега това не е уредено, а въпросът "не е лесен".

 

По думите му досегашният закон за образованието е бил като решетка за децата, а приетите промени дават свобода.

Водещи

Най-четени