Майките на деца с увреждания станаха “Човек на годината“ 10.12 | 15:30

Наградата журналист на годината спечели Димитър Стоянов от сайта Бивол

От iNews.bg

Родителите на деца с увреждания получиха голямата награда "Човек на годината" 2018 на Българския хелзинкски комитет. Наградите, по традиция, се връчват в Международния ден за правата на човека, който светът отбелязва днес. Председателят на комитета - Красимир Кънев определи действията на майките през 2018-та като "най-масовата правозащитна  акция за последните години", а майките заявиха:

"Това, което нас ни събираше през цялото време е да правим това, което трябва, това, което имаме на място, на което сме поставени. Направихме много, но не е всичко и ще продължим".

Това е 12-тото издание на наградите Човек на годината. От Хелзинкския комитет връчиха още една награда, подгласна на голямата  - тя бе дадена на Българския фонд за жените за дейността им в защита на жените, претърпели домашно насилие.

Награди бяха връчени още в 6 категории, сред които Журналист на годината, Активист на годината, приз за постоянство и храброст и др. Наградата журналист на годината спечели Димитър Стоянов от сайта Бивол.

Водещи

Най-четени