Майките на деца с увреждания чакат днес оставка от Борисов, вдигнаха палатките пред СУ 10.08 | 12:33

"Освобождаваме движението пред СУ, за да облекчим малко движението в централната част на столицата, защото снощи Борисов даде заявка за оставка. Чакаме този негов акт и дотогава ще преместим палатките си пред Министерски съвет, за да не вземе да забрави пак какво е заявил", обяви една от протестиращите

От iNews.bg

Майките на деца с увреждания, които протестираха пред Софийския университет, са освободили кръстовището. Движението е пуснато около 9,30 ч., информират от МВР.

Протестиращите преместиха палатките си пред Министерския съвет в знак на добра воля към столичани. Те обаче подчертават, че са в очакване всеки момент премиерът Бойко Борисов да хвърли оставка и повече никога да не се връща във властта. "Освобождаваме движението пред СУ, за да облекчим малко движението в централната част на столицата, защото снощи Борисов даде заявка за оставка. Чакаме този негов акт и дотогава ще преместим палатките си пред Министерски съвет, за да не вземе да забрави пак какво е заявил", обяви една от протестиращите.

"Движението през кръстовището на бул. "Цар Освободител" и на бул. "Васил Левски" е възстановено и превозните средства на обществения транспорт (тролейбуси с номера 1,2 и 7) преминават от там по обичайните им маршрути", обявиха от Центъра за градска мобилност.

Хората, които са пренощували на "Орлов мост", казват, че нощта е преминала спокойно и без провокации. В района не се забелязва засилено полицейско присъствие.

Водещи

Най-четени