Майстори-готвачи кръстосват черпаци в Пловдив 19.04 | 14:56
Те ще се състезават в няколко сфери на кулинарията: сладкарство, пицарство и карвинг декорация

Днес на Международния панаир в Пловдив започнаха състезанията за Националната кулинарна купа "България 2013". Над 60 готвачи ще "кръстосат шпаги".
Те ще се състезават в няколко сфери на кулинарията: сладкарство, пицарство и карвинг декорация.
За целта са им предоставени над 5 тона продукти, с любезното съдействие на голяма търговска верига. Голямата надпревара ще продължи и утре (20 април). Компетентни оценки ще са дават от елитно жури.
Майстор-готвачи са дошли специално за случая от Англия, Италия, Норвегия и Испания.
Има тенденция към завръщане на традиционната българска кухня, която измества ексцентричните менюта, повлияни от чужди кухни. Участниците ще преминат през няколко етапа.
Какво трябва да сготвят готвачите, за да спечелят приза "Най-добър готвач" или пък "Кулинарен отбор на България", вижте на Kulinar.bg.
Водещи
-
Един човек загина по време на снощната дронова атака в Одеса
Тялото на загиналия е било открито в един от разрушените домове. На няколко места в града са...
06.05 | 09:59
-
Започнаха честванията за 6 май в София: Тържествен водосвет пред паметника на Незнайния войн
На 6 май отбелязваме Деня на храбростта и Българската армия
06.05 | 09:45
-
Засилен трафик се очаква днес в края на почивните дни около Гергьовден
От Агенция "Пътна инфраструктура" напомнят, че на магистрала "Хемус" в тунелите "Топли дол" и...
06.05 | 09:30
Най-четени
-
Честваме паметта на свети великомъченик Георги Победоносец
Той бил римски воин, който служил в малоазийската област Кападокия по времето на римския...
06.05 | 09:02
-
Започнаха честванията за 6 май в София: Тържествен водосвет пред паметника на Незнайния войн
На 6 май отбелязваме Деня на храбростта и Българската армия
06.05 | 09:45
-
Засилен трафик се очаква днес в края на почивните дни около Гергьовден
От Агенция "Пътна инфраструктура" напомнят, че на магистрала "Хемус" в тунелите "Топли дол" и...
06.05 | 09:30