Майстори-готвачи кръстосват черпаци в Пловдив 19.04 | 14:56
Те ще се състезават в няколко сфери на кулинарията: сладкарство, пицарство и карвинг декорация

Днес на Международния панаир в Пловдив започнаха състезанията за Националната кулинарна купа "България 2013". Над 60 готвачи ще "кръстосат шпаги".
Те ще се състезават в няколко сфери на кулинарията: сладкарство, пицарство и карвинг декорация.
За целта са им предоставени над 5 тона продукти, с любезното съдействие на голяма търговска верига. Голямата надпревара ще продължи и утре (20 април). Компетентни оценки ще са дават от елитно жури.
Майстор-готвачи са дошли специално за случая от Англия, Италия, Норвегия и Испания.
Има тенденция към завръщане на традиционната българска кухня, която измества ексцентричните менюта, повлияни от чужди кухни. Участниците ще преминат през няколко етапа.
Какво трябва да сготвят готвачите, за да спечелят приза "Най-добър готвач" или пък "Кулинарен отбор на България", вижте на Kulinar.bg.
Водещи
-
Зеленски категоричен: Украйна няма да отстъпи територия на окупаторите
Въпреки това украинският държавен глава заяви, че страната му е готова за реални решения за...
09.08 | 13:00
-
Чревни инфекции и салмонела дебнат по родното Черноморие
Занижена лична хигиена и развалена храна благоприятстват развитието на бактериите
09.08 | 12:40
Най-четени
-
Левон Хампарцумян каза докога да не пипаме Бурканбанк
И преди, и след еврозоната с парите от бурканите по закон можем да платим всичко
09.08 | 11:00