Мангъров: Не съм антиваксър, но не се знае какво се случва с ваксинираните след време 05.03 | 10:30

„От ноември месец насам се обяснява, че колективен имунитет се получава единствено след ваксинация“, посочи той и уточни, че това не е истина

От iNews.bg

Не съм антиваксър, но е необичайно, че в целия свят се действа по един и същ начин. Навсякъде по всички медии се бълва Ковид, заразени и ваксини. По принцип епидемия се обявява при заразени 200 души на 200 хил., а този път е при 120 на 100 хил. Това коментира инфекционистът доц. Атанас Мангъров в интервю за журналиста Мартин Карбовски.

"От ноември месец насам се обяснява, че колективен имунитет се получава единствено след ваксинация", посочи той и уточни, че това не е истина.

"Аз не съм антиваксър", подчерта той и допълни, че трябва да се ваксинират хората, които са възрастни и болни, но в момента се ваксинират по-млади, а това е неправилен подход.

Доц. Мангъров коментира и информацията за самите медикаменти: "За да говорим за нещо, трябва да имаме данни за него, а ние данни нямаме. Цялата история с тази пандемия е от няколко месеца. Самите лекари не знаят подробности и не са наясно за какво точно иде реч и как се лекува.

"Единственото нещо, което се знае за ваксините, е, че се получава зачервяване около убождането, вдига се температура или има сериозно неразположение. Това, което не е проучено, са ефектите след няколко години. Дяволът е в детайлите", каза популярният доцент.

Водещи

Най-четени