Манолова призова Борисов да каже истината за смяната на ръководството на ББР 09.04 | 17:45

"Доказателството, че смяната на ръководството на ББР беше театър на Борисов, вече е на сайта на БНБ"

От iNews.bg

Доказателството, че смяната на ръководството на Българската банка за развитие (ББР) беше театър на премиера Бойко Борисов, вече е на сайта на Българската народна банка (БНБ).

Това заяви председателят на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова в своя публикация във Фейсбук.

Седмица преди скандала с кредита за една колекторска фирма и обявената смяна на директора на ББР Стоян Мавродиев, на 2 април е подадено заявление за одобрение на нов изпълнителен директор, допълва Манолова.

Реакцията на Бойко Борисов е постановка, оставката е предизвестена, а отпуснатият кредит за 75 млн. лева си остава съвсем реален, категорична е тя.

В публикацията си Манолова припомня, че вчера в ефира на една от националните телевизии вицепремиерът Томислав Дончев не каза истината, че смяната не е била предварително подготвяна.

Припомняме, че в своя позиция Мая Манолова заяви, че обявената вчера от Борисов смяна на ръководството на ББР е отдавна подготвяна.

Самият финансов министър публично съобщи в средата на м.март за кадрови промени, които предстоят там, а името на новия ръководител на банката е подадено за одобрение в БНБ още преди скандала, допълва Манолова в позицията си

Водещи

Най-четени