Маргарита Попова празнува Великден в Испания 12.04 | 12:02

Вицепрезидентът е специален гост на празничното тържество на българската общност в Малага

От Кристиан Костурков

Вицепрезидентът на България Маргарита Попова празнува Великден с българи в Испания. От днес до 15 април тя бъде на работно посещение в Кралство Испания. Днес Попова ще бъде специален гост на Великденското тържество, организирано от българската общност в град Малага. То се провежда в единственото българско неделно училище в областта Андалусия. През следващите дни вицепрезидентът ще се отдаде на сериозна работа.

За утре в програмата й е предвиден в разговор с кмета на Малага Франсиско де ла Торе Прадос, по време на който двамата ще обсъдят партньорството между кметството и четирите български асоциации в града. По-късно Маргарита Попова ще бъде гост в ателието на българския художник-иконописец Александър Тодоров и на кръжока "Слънце", където се провежда курс по рисуване на български език за деца.

По-късно в театър "Ечегарай" в Малага Маргарита Попова ще открие първото издание на Международния фестивал за изкуства за деца и младежи "Орфей в Испания". Вицепрезидентът е патрон на събитието, организирано от българския арт-център "Кърнолски" в сътрудничество с местната театрално-музикална формация "Ла кахита музикал" на българката Петя Колева. На сцената на фестивала ще представят своя талант деца и младежи от България, Испания, Литва, Латвия, Полша, Грузия, Румъния и Великобритания.

На 15 април вицепрезидентът ще бъде на посещение в столицата Мадрид, където ще разговаря с председателя на Конгреса на депутатите Хесус Морено, с председателя на Сената Пио Маркес и с Марина дел Корал Тейес, генерален секретар по въпросите на имиграцията в Министерството на заетостта и социалното осигуряване.

В програмата на Маргарита Попова влиза и поклонение пред паметната плоча на писателя Димитър Димов в испанската столица и срещна с българската общност в Мадрид.

Водещи

Най-четени