Маркирант с цветна боя дефектите от ремонта по "Графа" 11.10 | 12:52

Нито един участък от улицата не е довършен и приет, заяви Йорданка Фандъкова

От Ани Романова

С цветна боя ще бъдат отбелязвани дефектите на "Граф Игнатиев”, получени при ремонта. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред Столичния общински съвет. 

Тя обясни, че по този начин ще могат по-лесно да се отстраняват нередностите, които контролиращите органи посочат. Градоначалникът съобщи, че фирмата ремонтираща "Графа” е получила само аванс за работните си действия. Нито един участък от улицата не е довършен и приет. В най-напреднала фаза е ремонтът на ул. "Солунска”, обясни кметът. Фандъкова за пореден път припомни, че за строителите са предвидени огромни санкции за некачествена работа и забавяне на ремонта. Тя подчерта, че фирмата вече е глобявана с 50 хиляди лева за повредени дървета. Строителният надзор също бе санкциониран със 100 хиляди лева, защото не са отчетени неравности по настилката.

Фандъкова изрази учудване, че общински съветници и районни кметове се правят на изненадани от новия облик на градинката при църквата "Свети Седмочисленици”. "Проектът за възстановяването на цетралната градска част е от преди пет години. Минал е през комисии и обществени обсъждания, а всички документи са публични”, отсече тя.

Кметицата коментира, че се е наслушала на политически внушения и откровени лъжи относно ремонта, но тя е в активен работен процес, а не в предизборна кампания.

Водещи

Най-четени