Мартин Димитров се подигра с БСП: Карате западни коли, а от трибуната милеете по комунизма! 15.04 | 17:41

„Всички сте членове на Европейския съюз и НАТО. Гордейте се с това“, препоръча десният на левите

От iNews.bg

Недопустимо е 21 век да се прави пропаганда, която защитава комунистическия режим. Особено от хора, които твърдят, че са европейски социалисти. Това заяви от трибуната на Народното събрание днес Мартин Димитров относно дебата за комунизма.

"Комунистическият режим рухна, защото се провали икономически. Ако той беше успешен, щеше да продължи да съществува", заяви още Димитров.

"Имаше за съжаление комунистически режим в България. Доказателство за това са хилядите репресирани хора. Имаше и той даде много жертви. Част от интелигенцията беше унищожена, на много им беше забранено да учат висше образование, църквата и християните бяха репресирани. Неслучайно комунистическият режим беше обявен за престъпен. Не ви съветвам да твърдите такива неща пред всички български граждани. Гледам ви, че имате хубави западни автомобили, децата ви учат в Западна Европа, а когато застанете на трибуната, изведнъж ви обхваща носталгия по комунизма.", каза Димитров по повод думите на Таско Ерменков, че в България не е имало комунизъм.

Димитров обяви за цинични твърденията, че през 45-те години на тоталитарен комунистически режим България е благоденствала. "Не благоденстваше – съществуваше в условията на една фалшива реалност. Хората нямаха право дори да напускат страната. Щетите, които нанесохте, ще трябват още много години, за да бъдат поправени", заяви реформаторът.

"Ако не знаете, всички сте членове на Европейския съюз и НАТО. Гордейте се с това, е не с комунистическото минало. ЕС е нашият съзнателен избор, а там комунистически държави няма, защото тази идеология води до бедност и провал", каза още той.

Водещи

Най-четени