Масова смърт на животни в столичен парк 18.09 | 12:51

Вероятно в резултат на отравяне са измрели живеещите в района кучета, котки и гълъби

От Кремена Бедерева

Масова смърт на животни е установена тази сутрин в парка до стадион "Славия". Източници от полицията уточниха пред БНР, че вероятно в резултат на отравяне са измрели живеещите в района кучета, котки и гълъби.

Само едно от убитите животни е домашно.

Мястото е посетено от няколко екипа на Шесто РУП в София. Имало е и екипи на общинска фирма "Екоравновесие". Взети са проби, но до момента не е открита отрова.

Собственикът на домашен любимец Събина Панайотова, разказва, че мястото на хвърлената отрова е между детска градина и техникум.

"В момента, в който влязохме, ме посрещнаха други хора с кучета и казаха никой да не си пуска кучетата, защото има трупове в парка. Там има изоставен строеж, пред него имаше мъртво куче с червена пяна по устата, видимо отровено и друго, което повръщаше. Второто куче засега е добре, заведено е на лекар. По –късно отидохме с едно от кучетата в клиника и стана ясно, че от снощи приемат домашни кучета. Аз знам за 6 отровени животни, но не знаем колко от тях са улични", обяснява Панайотова.

Преди време подобен случай имаше и в столичния квартал "Бояна". Там бяха отровени няколко домашни кучета. По случая все още тече разследване.

Водещи

Най-четени