Местан: Не е възможно Доган да се оттегли от политиката 08.02 | 18:12

ДПС избра новите заместник-председатели на партията

От Ивелина Георгиева

Не е възможно Ахмед Доган да се оттегли от политиката, заяви председателят на ДПС Лютви Местан след заседание на Централния съвет на партията.

"Създателят на ДПС, който е и почетен председател на ДПС, е гарант за непреходните стойности и за осъществяването на стратегическите цели на партията. Грешат тези анализатори, които смятат, че Ахмед Доган се оттегля от политиката", коментира Местан, цитиран от Агенция "Фокус".

"ДПС е другото аз, както самият Доган казва, и той ще остане верен на каузата на ДПС", допълни председателят на партията.

Той заяви, че ДПС ще остане много силна партия и екипът, избран след парламентарните избори през 2009 г., ще продължи своите отговорности и в следващото Народно събрание.

"Имаме самочувствието, че сме може би единствената партия, която представя цялата етническа и етнорелигиозна пъстрота на България. Може би сме единствената неетническа партия в България от тази гледна точка”, изтъкна Местан.

Той определи управлението на ГЕРБ като провал, който се усеща най-тежко точно сред потенциалните избиратели на движението.

"ГЕРБ трябва да са политически наивници и романтици да очакват, че биха могли да получат политическа подкрепа на най-засегнатите от управлението им български граждани”, каза още Лютви Местан.

Лидерът на ДПС поиска ГЕРБ да отговори защо по време на тяхното управление са закрити двата турски театъра в Кърджали и Разград и защо в новия Закон за училищното образование проблемът с изучаването на майчин език се влошава, вместо да се решава.

Местан посочи, че ДПС е важен фактор за изграждане и реализиране на алтернатива на проваленото управление на ГЕРБ. Според него следващото правителство ще бъде коалиционно, без да е задължително да бъде от партийни функционери.

ДПС избра днес заместник-председатели на партията по време на заседание на Централния си съвет. Сред имената им са тези на Филиз Хюсменова, Христо Бисеров, Алиосман Имамов, Рушен Риза. За организационен секретар е избран Мустафа Карабей.

В състава на Централния съвет влизат Джевдет Чакъров, Джейхам Ибрямов, Емел Етем, Йордан Цонев, Камен Костадинов, Рамадан Аталай, Ремзи Осман, Тунджер Кърджалиев, Хасан Адемов, Юнал Лютфи и Янко Янков, както и нови попълнения като Исмает Исмаил – един от основателите на партията, съкилийник на Ахмед Доган при тоталитарния режим.

По думите на Местан партията е избрала екип, който може да съхрани и да разшири политическата тежест и влияние на ДПС в българската политика.

Водещи

Най-четени