Местан: Обвиненията на Борисов са признание за собствените му намерения 17.05 | 12:41

Според него ГЕРБ иска да отцепва депутати от "Атака"

От Филипа Тодева

Съветвам ви настоятелно да съзрете в тези обвинения тежко признание на г-н Бойко Борисов за собствените му намерения и действия. Онова, в което ни обвинява, може да се прочете в намеренията му. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан, след като Борисов обвини БСП и ДПС, че искат да отцепят отделни депутати от "Атака", които да подкрепят правителството.

"Искането за касиране на изборите е действие на отчаянието на г-н Бойко Борисов, това няма как да се случи. Още повече че ЦИК вече се произнесе, че не е имало пропаганда в деня за размисъл", каза Местан. Той помоли журналистите да му спестят вътрешното усилие да коментира откровените нелепости на бившия премиер.

Местан призна, че не знае дали Орешарски е наредил кабинет. Това бе донякъде потвърдено днес от лидера на БСП Сергей Станишев. Председателят на ДПС обаче намира Станишев просто за по-добре информиран, макар да не вярва да е казал подобно нещо. Той увери, че не е говорил с Орешарски от месец и половина насам.

По отношение на варианта за таен вот за избор на правителството, Местан каза, че това трябва да се анализира. Той намира процедурата за легитимна, но според него е рано да се говори по този въпрос и че той трябва да бъде обсъден.

Водещи

Най-четени