Мистерия със СРС по делото срещу Алексей Петров 03.07 | 18:11

Прокурорът по делото заяви, че има законно СРС, а после - че го намерил на маса в съда

От Ивелина Георгиева

Мистерия с едно от специалните разузнавателни средства се заформи по време на делото срещу Алексей Петров. Пред журналистите прокурорът Светлозар Костов заяви, че има законно заведено СРС, а записът бил "много интересен" и потвърждаващ версията на главния свидетел Пламен Устинов, не на Алексей Петров.

В съдебната зала обаче версията беше друга – прокурорът обясни, че е намерил записа "на маса в съда".

По време на поредното заседание по делото срещу Алексей Петров днес (3 юли)се проведоха и две очни ставки между свидетелите Пламен Устинов и Ивайло Велинов, а втората - между Пламен Устинов и Дамян Асенов.

Устинов и Велинов застанаха един срещу друг в ожесточен спор в съдебната зала. Те не можаха да се разберат по чия инициатива се е провела срещата между двамата и имало ли е заплаха срещу Устинов от страна на Ивайло Велинов или не.

По време на очната ставка стана ясно още, че Устинов е пропуснал да заяви пред съда, че е имал четири, а не три срещи с Алексей Петров. Устинов заяви, че му е обещавана висока позиция в политическа партия, ако се откаже от показанията си, защото Алексей Петров имал големи позиции там.

За въпросната четвърта среща Устинов заяви, че Алексей Петров му е поръчал да каже в съда, че зад атентата в Тетевен (срещу Алексей Петров – бел. ред) стои правителството и след тази негови показания на следващия ден са щели да свалят правителството.

Устинов заяви, че Алексей Петров му е предложил 500 хил. лева, за да каже това в съда. Обещано му било също, че ще бъдат оттеглени всички дела от частен характер, ако промени показанията си.

Водещи

Най-четени