Митьо Очите – в критично състояние 09.06 | 08:25

Снощи наказателната бригада тръгнала на самораправа самонадеяно - с брадви и ножове, без огнестрелно оръжие, но хората на боса носели бронежилетки, както и той самият

От Ани Романова

Състоянието на Димитър Желязков е тежко, той излязъл от операционната към 7.30 ч. и има масивно кръвотечение в областта на нараняванията. За момента все пак е относително стабилизиран, но е рано да се говори за прогноза как ще завърши. В момента е в реанимация, и в близкото денонощие ще се разбере какво ще се случи. Операции са извършени в областта на малкия таз и пикочния мехур. Това заяви в ефира на БиТиВи зам.-шефът на МБАЛ - Бургас д-р Светлозар Георгиев.

"Окончателно има един прострелян в съдебна медицина. При нас има още един млад мъж, който е с ранен долен крайник. Не сме говорили с него, но състоянието му е добро", уточни той пред камерата. "В момента гледаме да стабилизираме състоянието на Желязков, подробности ще има по-късно", заяви той.

Междувременно се появи информация, че убитият в снощната престрелка в Слънчев бряг е 21-годишният Александър от бургаския ж.к. "Изгрев". Той е бел бодигард на Митьо Очите, но работел при него едва от три месеца. Александър е бил  покосен от 3 куршума в гърба, твърди Флагман.бг. Изстрелите са в лявата част, а единият е попаднал в областта на сърцето и е бил фатален.

Сашо е бил само по тениска и шорти. Нямал е документ за самоличност. Затова към момента МВР не посочва официално смоличността му – тялото все още не е разпознато от близките му.

Местният бос и хората му тръгнали снощи твърде самонадеяно на саморазправа  – само с бронежилетки, но никой от тях не носел огнестрелно оръжие. За да бъдат по-респектиращи, те държали брадви. "Изглеждаха направо смешни и жалки на фона на това, което се разигра – посрещнаха ги буквално с дъжд от куршуми", разказва очевидец.

Бронежилетките спасил и Митьо Очите, и Кольо Магарето,  като раните на последния са в краката.

Причината за безпрецедентната наказателна операция срещу групата на Димитър Желязков - Очите, считана през последните години за недосегаема, е свързана с преразпределянето на печалбите от таксиметровия превоз в Слънчев бряг, твърди бургаското електронно издание, позоваващо се на свой източник от разследването.

Става въпрос за претенции на групировка от Благоевград, която опитвала да измести фирмата, контролираща основна част от таксиджиите в курорта. На практика този бизнес в курорта е подчинен на фирма, свързана с родственик на Митьо Очите.

Заведението "4  You" се държи от мъж, познат като Божо. И явно посещението на Желязков не е било първото, допълва картината Нова ТВ, защото той събирал такса "спокойствие".

Хората на Желязков влезнали в заведението, но неочаквано за тях срещнали  отпор от около 10 приближени на собственика на заведението.

Рикоширали куршуми са попаднали и в близкия магазин. До момента двама души са арестувани, а разследващи са събирали гилзи до 03-04:00 часа сутринта.

Водещи

Най-четени