Млада майка е в потрес! Хлебарка изплува от прясното мляко на детето ѝ 31.10 | 16:05

Жената е в пълното си право да подаде сигнал

От iNews.bg

Млада бургазлийка е в потрес, след като от млякото на детето ѝ изплувала хлебарка. Майката е убедена, че няма как насекомото да е влязло след купуването на млечната напитка, тъй като в момента на отварянето ѝ хлебарката се появила.

"НАПРАВО СЪМ ПОТРЕСЕНА!!!! ЕТО ТОВА ИЗЛЕЗЕ ОТ ВЪТРЕШНОСТТА НА КУТИЯ ПРЯСНО МЛЯКО ....!!!! Лошото е, че преди това детето ми е консумирало мляко от същата кутия...... В шок съм!!!!", пише Ани Х. във Facebook, цитирана от topnovini.bg.

Жената купила кутията с мляко от кварталния магазин. Прибирайки се вкъщи, отворила кутията, за да направи какао на дето си и млечен сос за вечерята на семейството. След като топлата напитка била готова, майката започнала да приготвя соса и в този момент се натъква на ужасяващото насекомо. Издърпала какаото от ръката на отрочето си и сигнализира всички компетентни органи.

Шефът на бургаската Агенция по безопасност на храните д-р Петър Пачев обясни, че жената е в пълното си право да подаде сигнал. Той гарантира, че инспекторите вземат под внимание всички жалби от граждани и съответно ги проверяват. Стоката трябва да бъде придружена с касова бележка като доказателство от къде и кога е закупена при подаването на сигнала. Контролният орган има ангажимент да уведоми фирмата, от чийто продукт се оплаква потребителят. Докторът допълва, че в случая трудно би се доказало вина от страна на производителя.

"В случаи като този винаги остава съмнение, че може да има някакъв вид манипулация, дори и грешка от страна на потребителя, тъй като кутията вече е разпечатана. Това обаче няма как да се докаже със сигурност. Ако например говорим за прозрачна опакова, чиято цялост не е нарушена, то тогава може да има по-голяма сигурност в твърдението", коментира експертът. 

"Всеки, който познава процеса ни, знае, че това няма как да стане. Невъзможно е насекомо да попадне в кутията", заявява маркетинг мениджърът на млечната компания Йолита Ботева. Въпреки това тя обеща, че по случая ще започне проверка, което е практиката при подаване на сигнал. В рамките на няколко години компанията е получавала подобни сигнали, които обаче са се оказвали неверни, дори злонамерени.

Водещи

Най-четени