Младен Маринов: Откритото тяло в Луково отговаря на описанието на Росен Ангелов 07.01 | 18:19

Не е ясен мотивът за тежкото престъпление

От iNews.bg

По описание и по дрехи намереното тяло в района на Луково е на обвинения в шесторното убийство Росен Ангелов, каза главният секретар на МВР Младен Маринов, предаде БНТ.Младен Маринов, главен секретар на МВР: В изоставена къща е намерено тялото на мъж, който по възраст и описание отговаря на издирваното лице, държи в ръката пистолет, на пръв поглед има огнестрелна рана в района на слепоочието. Не може да се каже кога е настъпила смъртта, понеже сега започва огледът. Целта на операцията от последните три дни в Луково беше да се осигури сигурността на гражданите и да блокираме убиеца, за да се претърси дом по дом в района. За провеждането на операцията бяха включени сили на МВР, военна полиция и армията. Районът беше методично претърсван.

Главният секретар на МВР обясни, че се чака експертиза:Младен Маринов, главен секретар на МВР: Данните до момента говорят за един извършител, но имаме назначени много експертизи, разпитват се хора, които са го познавали, за да се разбере мотивът, иззет е ползван от Росен Ангелов компютър. Разполагаме с контактите му, към момента потвърждаваме, че е действал сам. Разследването продължава.

Маринов отбеляза, че се събира информация за убиеца:Младен Маринов, главен секретар на МВР: Досега сме се информирали по горещи следи, за да го открием. Не е имал много вещи - дрехи, обувки, връхни дрехи. Работил е като строителен работник, общ работник, в автосервиз, предимно с железария се е занимавал, но нищо трайно и не се е осигурявал. Продължаваме да разпитваме хора, които са живели с него и го познават.

Не е ясен мотивът за тежкото престъпление. Разследването на шесторното убийство в Нови Искър продължава, заяви главният секретар на МВР.

Водещи