Момчето, което удари лекар в в "Св. Анна": Ударих го, защото беше озверял, хвана ме за гърлото 24.01 | 11:09

Борис Деспотов и Хосе Мансо миналата седмица нападнаха лекар е интензивното отделение на "Св. Анна"

От iNews.bg

"Ударих лекаря, защото ме хвана за гърлото. Беше озверял", заяви Борис Деспотов в студиото на Нова тв тази сутрин.

Миналата седмица младежът отишъл в Университетската болница "Св. Анна" в София със своя приятел Хосе Мансо, чийто тъст лежал в реанимацията там и бил в критично състояние. Двамата влезли в реанимацията, където достъпът е забранен, лекарят д-р Димитър Николаков ги изгонил и Деспотов ударил лекаря.

"Отидохме да дарим кръв. В 12.15 ч. се качихме от кръводарителския център до реанимацията с потвърждението за кръводаряване, за да попитаме за състоянието на пациента. Позвънихме на звънеца на входа на реанимацията. Санитарката излезе и попита: "За кой сте?". Той каза името на пациента, давайки картона, и попита за информация. Жената отговори: "Каквото са ви казали сутринта, това е

Обясних, че приятелката ми (дъщерята на пациента) е в шок и не може да ми обясни, затова помолих да ми кажат на мен какво се случва. При което жената ми отвърна - аз съм санитарка, не съм длъжна да казвам нищо и се прибра", разказва Борис.

След това, той я последвал и срещнал началника Николаков. Въпросният отишъл при Борис и започнал да го дърпа.

"Когато му казах за хипократовата клетва и ме хвана за врата. Три пъти съм го ударил през ръцете", разказа още младежът. Лекарят има мозъчно сътресение и нараняване в областта на веждата.

"В момента се води досъдебно производство и не съм оторизиран да давам информация. Искам да се приключи. Не са виновни тези момчета, не ги обвинявам. Това е мой проблем като лекар, на вас - като журналисти, на обществото, че не знаят какво е дисциплина. Навлизането на територията на реанимация, ако не си със специално облекло е изключително опасно както за пациентите вътре, така и за обществото навън. В реанимация е налична инфекция, ако се изнесе в обществото чрез хора, които неправомерна влизат там, е изключително опасно. Не търся вина на този господин, който ме удари. Личността на д-р Николаков няма значение, реагирал съм така, че да запазя живота и здравето на пациента", каза д-р Димитър Николаков в пряко включване по телефона в ефир.

Водещи

Най-четени