Москов: РБ може да управлява с ГЕРБ и Патриотите 26.03 | 21:23

Бившият здравен министър вярва, че Реформаторите влизат в парламента

От iNews.bg

Възможно е управление между ГЕРБ, Патриотите и "РБ - Глас народен". Това заяви по Нова телевизия говорителят на коалиция "Реформаторски блок – Глас Народен" Петър Москов след обявяване на първоначалните изборни резултати. Според тя обаче дясната формация засега не е сигурна, че ще достигне 4-процентовата бариера, за да влезе в парламента. Това ще покажат окончателните данни.

Засега само пет партии и коалиции са сигурни: ГЕРБ, БСП, Обединени патриоти, ДПС и "Воля".

Москов коментира лошите резултати на раздробената десница и добрите шансове на Реформаторите.

"Резултатът на "Реформаторски блок – Глас народен” дава надежда, че десницата ще бъде представена в следващия парламент. За пореден път обаче десницата не намери сила да вземе собствените си поуки. Ситуацията, в която поставихме избирателите на градската десница, е невъзможна и вероятно всеки един нейн представител дължи извинение", заяви бивишят заместник на Радан Кънев в ДСБ, която се яви с нова формация "Нова република" и със сигурност не попада в парламента.

"Надявам се да бъдем част от следващия парламент. Десницата можеше да бъде трета политическа сила в това Народно събрание”, каза с горчивина Москов по повод неосъществилото се дясно обединение между РБ, нова република и "Да, България" на Христо Иванов.

Водещи

Най-четени