Москов не ще Борисов за премиер. Разцепват ли се реформаторите? 08.10 | 08:51

Той се изуми как колегите му казват "да" на Борисов, въпреки че дори не са преговаряли с него

От Кремена Бедерева

"Нито един народен представител от Реформаторския блок няма да подкрепи правителство на малцинството на ГЕРБ. Нито един. Това означава, че с 84 народни представители не можеш да направиш правителство”.

Това заяви в ефира на Нова телевизия Петър Москов от Реформаторския блок. Според него важното е да се избере консенсусна фигура за министър-председател. "За мен разговорът "за” или "против” Борисов не съществува”, заяви Москов. 

По думите му възможността държавата да бъде преведена успешно "следващите 2 години, до съвместно провеждане на парламентарни и президентски избори”, е да има минимум тройна коалиция като най-възможната, според Петър Москов, изглежда такава между ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт. 

"Ако това са възможностите, трябва да сме на ясно, че такава коалиция може да се случи на базата на ясно разписани приоритети”, заяви още Петър Москов.

Така за пореден път се покажа, че има напрежение между Петър Москов от ДСБ, Божидар Лукарски от СДС и Меглена Кунева от ДБГ. Дори самият водещ на сутрешния блок Виктор Николаев заяви: "Вие току-що се разцепихте".

"Ако Лукарски продължава да го твърди, пътищата ни ще станат много, много различни. Ако е участвал в трик, е негов проблем. Реформаторският блок не е марка в съда и желание за власт на всяка цена. Но г-н Лукарски може да говори такива неща заради малкия си опит. Но ми е чудно как г-жа Кунева не знае, че когато се влиза в преговори, се влиза с целия набор, а не се отказваш предварително. Не може да се отказваш преди преговори", категоричен бе Москов, който за пореден път се изуми как колегите му казват "да" на Бойко Борисов, въпреки че дори не са преговаряли с него. 

Същевременно минути преди интервюто на Москов в ефира на Нова телевизия, Меглена Кунева пък заяви в ефира на bTV, че нямало кой друг, освен Бойко Борисов, да станел премиер.

Водещи

Най-четени