НА ЖИВО Пореден протест срещу властта: Осветлиха телефонния номер на Бойко 30.09 | 22:00

Стъпка по стъпка, ден подир ден, ние променяме и накрая ще имаме правова държава, най-накрая ще получим честни избори без Борисов, без Цветанов, ще имат възможност и българите в чужбина да гласуват, заяви Николай Хаджигенов

От iNews.bg

ЕС разбра какво означава да нямаш доверие на собствената си държава. ЕС разбра какво неодобрение има Борисов.

Стъпка по стъпка, ден подир ден, ние променяме и накрая ще имаме правова държава, най-накрая ще получим честни избори без Борисов, без Цветанов, ще имат възможност и българите в чужбина да гласуват.

Това заяви адвокат Николай Хаджигенов от "Отровното трио” по време на 84-я ден на антиправителствен протест в столицата, предаде БГНЕС.

Протестът в т.нар. "триъгълник на властта” протича спокойно. От трибуната се изказват ораторите. Хората са категорични, че и в студ, и в пек, и денем, и нощем ще са на площада докато не получат оставката на Бойко Борисов, оставката на цялото правителство, оставката на главния прокурор Иван Гешев и незабавното провеждане на предсрочни честни избори.

Основна тема тази вечер е доклада на Европейската комисия за върховенството на закона в държавите членки на Европейския съюз. Проф. Венцислав Минеков го определи като здрав шамар от Брюксел. Отворихме, скъпи приятели, и другото око на Европа. В събота ще им отпушим и ушите, заяви проф. Минеков.

Постигнахме още нещо нечувано досега – постигнахме институционална подкрепа в лицето на президента, подкрепа от европейски институции, от отделни евродепутати, подчерта адвокат Хаджигенов.

В понеделник ще прочетем още ужасяващи неща – неща, които ще впечатлят дълго време глухите европейци. Най-положително на доклада е споменаването на нашия протест. Заради протеста отворихме очите на света. Благодаря ви и им пожелайте оставка, заключи проф. Велислав Минеков.

Минчо Спасов съобщи телефонния номер на Бойко Борисов и призова присъстващите на площада да запишат номера и ги посъветва всеки път, когато решат да използват метрото да му се обаждат и да го питат дали може, по заръка на г-жа Караянчева.

Моля ви, да бъдем възпитани, да не бъдем като тях, призова Спасов протестиращите. Спасов съобщи, че Георги Софкин е бил викан в НСБОП, в отдел "Тежки престъпления и убийства” на разпит, защото пуснал обидни думи – от сорта "че ще му счупи главата”, на телефонния номер на премиера.

Така че скъпи приятели, когато се обаждате и изпращате sms-и на този телефон, бъдете учтиви, важното е да не спира да звъни. Аз съм сигурен, че ще си го смени скоро, каза още Минчо Спасов.

Той приветства и позицията на Съюза на съдиите в България, които разпространиха по-рано декларация към ВСС с искане за оценка на публично известни факти относно дейността на главния прокурор и за обмисляне на решение за започване на процедура за предсрочно освобождаване на Иван Гешев.

Оставката на Борисов и Гешев ще изтрие поне част от срама върху Република България, заключи Минчо Спасов.

Две минути след 21 часа протестът приключи с химна на републиката и традиционното шествие към Орлов мост.

Водещи

Най-четени