НПО иска прокуратурата да провери ситуацията в БДЖ 12.06 | 11:06

Гражданите смятат, че виновните за унищожаването на държавните железници трябва да бъдат наказани

От iNews.bg

От Гражданска инициатива за обществен и релсов транспорт изпратиха сигнал до прокуратурата във връзка с факта, че българското правителство и ръководството на БДЖ допускат Български държавни железници (БДЖ) да достигнат до състояние, близко до обявяване в несъстоятелност.

"В настоящия момент са запорирани сметки на железницата на стойност 40 млн.лв. (20 млн. евро). Годишната компенсация изплащана от българската държава е 170 млн.лв. (85 млн. евро) Стигна се до абсурда частен съдебен изпълнител да продава централата на БДЖ, намираща се на ул. "Иван Вазов" №3 в центъра на София – столицата на Република България. Продават се и други имоти на железницата", коментираха от инициативата.

В тази връзка гражданите искат проверка на фактите/причините, довели до настоящето състояние на Български Държавни Железници, кой носи отговорност за това, както и дали планираните продажба на имущество на железницата са законосъобразни и дали не са налице нарушения в обявените търгове за продажба на имоти на дружеството.

Водещи

Най-четени