НСО варди шефа на КПКОНПИ заради заплахи за живота му 02.04 | 12:00

Срещу мен се води компроматна война, заяви Пламен Георгиев

От iNews

"Компроматни глупости" нарече днес изнесените данни за разминавания в имотната му декларация председателят на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев, съобщи БНР. Той обвини журналисти, че разпространявали компромати срещу него, въпреки че бил единственият, който публично обяснил всичко съмнения около притежаваното от него жилище.

Заради заплаха за живота му, отправена му ден преди скандала с недекларираната му тераса, от известно време Георгиев се движи с охрана на Националната служба за охрана.

Той обясни атаките срещу него за имотното му състояние с ответен удар на проверявани от Антикорупционната комисия олигарси.

"Има хора с медии, олигарси, на които ние запорирахме и внесохме искове за отнемане на имущество. Хора също така, които имат 198 милиона причини да водят срещу нас компроматна война. Хора, които на 20 и няколко години, в едни смутни времена, са придобили първия си милион, за съжаление незаконно", каза Пламен Георгиев.

"Има други хора, които също така незаконно са придобили и милиарди. Всички тези хора се борят срещу мен персонално и срещу комисията, защото не им харесва това, което се случва", добави шефът на Антикорупционната комисия Пламен.

Вчера през сградата на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) имаше протест с искане за оставката на Пламен Георгиев.

Водещи

Най-четени