Над 10 килограма наркотици са иззети при спецоперация на СДВР 13.06 | 15:30

Предстои изследване и на останалите вещества

От iNews.bg

Над 10 килограма наркотици са иззети при спецоперация на криминалисти от СДВР. В хода на проведена на 10 юни полицейска операция по противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, служители от сектор "Наркотици" задържали 50-годишен мъж.

Действията са осъществени малко преди обяд, в кв. "Филиповци". При последвалите оглед и претърсване в обитаваното от него жилище, полицаите намерили и иззели множество различни на вид опаковки, съдържащи таблетки, тревиста маса и прахообразно вещество, колби, пресовъчна машина, електронна везна, оръжие и боеприпаси, съобщиха от МВР.

От изготвената експертна справка на част от намереното е установено, че иззетите вещества са 10317.89 грама амфетамин, 9.84 грама коноп и 34.80 грама хашиш. Предстои изследване и на останалите вещества.

След доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура, задържаният е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 354 а от НК. Наложена му е мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа.

Водещи