Над 30 са в ареста след акцията на „Вътрешна сигурност“ на „Калотина“ 06.02 | 18:10

Задържана е цялата смяна митничари плюс гранични полицаи

От iNews.bg

Има събрани доказателства за организирана престъпна група, занимаваща се с корупционна дейност на ГКПП-Калотина. Става въпрос за мащабна операция, при която са задържани митнически служители и гранични полицаи, обясни главният прокурор Иван Гешев. Той подчерта, че прокуратурата, съвместно с изпълнителната власт и партньорските служби, работи на високи обороти във всички направления и това се вижда.

Главният секретар на МВР гл.комисар Ивайло Иванов благодари на екипите, включени в мащабната операция – дирекция "Вътрешна сигурност", антикорупционната комисия, СДВР, ГДНП. Запазихме конфиденциалност и операцията е факт. Над 30 човека са  задържани - цялата смяна митничари, както и гранични полицаи. Има и хора, които в момента не са на смяна. Наблюдаващите прокурори ще решат на кой какви обвинения ще бъдат повдигнати. Той оцени високо постигнатото взаимодействие мeжду службите, в резултат на което се постигат и тези резултати. 

Главен комисар  Иванов поднесе извинения на гражданите, пътуващи през граничния пункт за причинените неудобства и увери, че след приключване на действията е създадена организация за възстановяване на нормалната работа на пункта. Вече е започнало пропускането на автомобили на влизане в България.

Водещи

Най-четени