Над 50 млади кадри подсилват охраната на границите 27.04 | 17:18

Стажантите в Академията на МВР в Пазарджик се заклеха на тържествена церемония

От iNews.bg

56 стажанти от Главна дирекция "Гранична полиция" се заклеха да спазват Етичния кодекс на служителите в МВР. Тържествената церемония се проведе днес в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР.

"Вярвам, че ще изпълнявате и прилагате добросъвестно придобитите знания и умения и ще осигурите така необходимата сигурност, както за страната ни, така и за Европа", с тези думи се обърна към стажантите заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов. Той пожела на всички здраве и изрази увереност, че граничните полицаи ще изпълняват достойно задълженията си.

С днешното полагане на тържествена клетва завършва първоначалното професионално обучение на бъдещите гранични полицаи. В рамките на изминалите 27 седмици те преминаха през обща и специална полицейска подготовка, запознаха са се с особеностите на наказателното право и процес, с административно-наказателната дейност и европейското законодателство. Те вече ще изпълняват своите задължения в зоните на гранично контролно-пропускателните пунктове в цялата страна. Стажантите, завършили курса на обучение с отличен успех, бяха наградени от ректора на Академията на МВР доц.д-р Неделчо Стойчев и от директора на ЦСПП-Пазарджик комисар Стоян Зайков. Празничен водосвет за здраве отслужиха свещеници от пазарджишката епархия. 

На тържествената церемония присъстваха и директорът на Главна дирекция "Гранична полиция" главен комисар Светлан Кичиков, заместник-областният управител Петър Белчев, заместник-директорът на ОДМВР-Пазарджик комисар Ивайло Тишев, началникът на отдел "Охранителна полиция" при ОДМВР-Пазарджик комисар Иван Дончев, директорът на полицейския център в Пазарджик комисар Стоян Зайков и заместник-директорът на ЦСПП-Казанлък главен инспектор Петър Петров. Сред гостите бяха много родители близки и приятели на стажантите, както и ученици от СОУ "Георги Бенковски" в Пазарджик.

Водещи

Най-четени